Loading color scheme

TRYSIL FOTBALLKLUBBS HISTORIE

Trysil FK ble stiftet i 1986 ved en sammenslåing av fotballgruppene i hhv IL Trysilgutten og Nordre Trysil IL. Intensjonen var å samle ressursene i begge idrettslagene til en storklubb, og ambisjonene var å få et etablert seniorlag på minimum nivå med dagens 3.divisjon. Begge klubbene hadde de siste årene problemer med å stille med gode seniorlag, og det var derfor naturlig at man begynte å samarbeide.  Trysil FK ble stiftet i 1986 ved en sammenslåing av fotballgruppene i hhv IL Trysilgutten og Nordre Trysil IL. Intensjonen var å samle ressursene i begge idrettslagene til en storklubb, og ambisjonene var å få et etablert seniorlag på minimum nivå med dagens 3.divisjon. Begge klubbene hadde de siste årene problemer med å stille med gode seniorlag, og det var derfor naturlig at man begynte å samarbeide. 

Sportslig sett gikk det litt opp og ned. 1989-sesongen er den beste i klubbens historie da man var bare én (!) scoring til opprykk til 2.divisjonen. Mange husker hjemmekampen mot Manglerud Star hvor TFK vant 3-0, men det oppsiktsvekkende var scoringen som ble annullert da dommeren mente ballen som strøk innsiden av stolpen gikk utenfor. Et hull i nettet var dermed årsaken til at klubben havnet på 2.plass det året.

Klubben har hatt gode sesonger i 3.divisjon, men de siste årene har vi oppholdt oss i 4. Ambisjonene er imidlertid klare; 3.divisjon må være et minimumsnivå for seniorspill. Dette er klubbens målsetning. Klubben vedtok i 2016 en ny sportslig strategiplan hvor nivået skal økes, samtidig som vi skal ha breddetankegangen i sentrum. Klubben skal utvikle spillere på alle nivåer, uansett alder og kjønn. Dette setter krav til både organisasjon, trenere, ledere og andre sentrale personer. Vi håper en gang på å få sendt lovende spillere ut på eventyr i høyere divisjoner. Klarer vi dette – har vi gjort mye riktig! 

Over 300 aktive i alle aldre

I dag er klubben i stadig utvikling. Antall aktive spillere øker jevnlig, både jenter og gutter er satsingsområdet. Over 300 spillere i alle aldre skal boltre seg på vårt anlegg denne sesongen. Et yrende folkeliv med kamper og treninger stort sett hver kveld uka igjennom. Ta deg en tur nedom idrettsplassen og få med deg dette, her er det stor idrettsglede. 

I sesongen 2018 har vi lag i seriespill for de fleste aldersbestemte klasser fra mikro og opp til A-laget. I tillegg har vi en lekegruppe for de under mikro-alder, samt en treningsgruppe for de som har nådd oldboysalder eller ønsker å trene uten å være med på noe seriespill (gubbtrening). 

Klubben har vedtatt å bygge en kunstgressbane.

Slitasjen er forholdsvis stor på treningsfeltet og hovedbanen, og klubben har vedtatt å bygge en kunstgressbane. På grunn av flomfare planlegges dette utenfor idrettsplassen. Pr dags dato har vi 3-4 ulike alternativer å jobbe med, og beslutningen vil tas så fort som mulig. En kunstgressbane ser vi som svært nødvendig for å ivareta den satsingen som klubben nå er i gang med.

Spennende seniorsatsing 

Den største nyheten for sesongen 2018 er seniorlag. Her har vi fått inn hele 11 nye spillere fra 4 forskjellige nasjonaliteter. Etter at de fleste av de etablerte spillere trappet ned i fjor, måtte nye spillere hentes. Flere var innom på prøvespill i vinter, noen måtte reise hjem mens andre fikk kontrakt. Det gledelige er at vi har kunnet hentet hjem flere lokale spillere som alle vil sette sitt preg på sesongen. Vårt A-lag i dag er nok et av de beste vi har hatt i klubbens historie. I tillegg til nye spillere har vi også fått et nytt trenerteam med Ola Nygård som hovedtrener. Målsetningen er klar: Spill i 3.divisjon 2019. Vi håper og tror at publikum finner sin besøkelsestid og følger laget i en jevn og tett serie denne sesongen.


sparebank1ostlandet

skistar 300

STØTT TFK MED DIN GRASROTANDEL

Grasrotandelen er kanskje den enkleste måten å støtte ditt favorittlag på!

Det eneste du trenger å gjøre for å gi din Grasrotandel til Trysil FK er å sende SMS "Grasrotandelen 980117286" til tlf 60000, eller ved å gi beskjed til din spillkommisjonær. Da støtter du oss med inntil 7% av din spilleinnsats hver gang du spiller - uten at det går utover din innsats!

  • Trysil Idrettsplass